THIXO-TOOL Dodatek do membran HYPERDESMO
THIXO-TOOL to dodatek opracowany przez Alchimica w celu rozwiązania trudności związanych z aplikacją płynnych membran linii HYPERDESMO® na powierzchniach bardzo pochyłych i pionowych. Zalecane jest dodawanie produktu w ilości 10-30%, w zależności od stopnia pochyłości powierzchni, jej stanu i pożądanego zużycia. THIXO-TOOL może być używany razem z Accelerator 3000A, gdy rekomendowane jest zastosowanie atalizatora. THIXO-TOOL nie należy stosować do membran z dodatkiem bitumicznym, tj. HYPERDESMO®-PB, jedno- lub dwuskładnikowych.
ZASTOSOWANIE
THIXO-TOOL™ to dodatek modyfikujący właściwości tiksotropowe płynnych membran poliuretanowych HYPERDESMO®. Stosowany w celu:
- Hydroizolacji powierzchni pionowych i pochyłych – zapobiega spływaniu membrany, umożliwiając aplikację w jednej lub dwóch warstwach.
- Hydroizolacji powierzchni o silnej fakturze – zapewnia jednolitą warstwę, redukując ryzyko pęcherzykowania.
- Ochrony dachów o nierównej powierzchni – zwiększa przyczepność membrany do podłoża.
- Stabilizacji membrany na powierzchniach falistych – umożliwia kontrolę grubości warstwy w trudno dostępnych miejscach.
CECHY I KORZYŚCI
- Podnosi tiksotropowość membran HYPERDESMO® – ogranicza samopoziomowanie produktu.
- Nie wpływa na lepkość membrany – zachowuje łatwość aplikacji.
- Kompatybilny z Accelerator 3000A – może być stosowany w połączeniu z katalizatorem.
- Łatwa aplikacja – dostępny w wygodnych kiełbasach 1 kg, umożliwiających precyzyjne dozowanie.
- Powłoka na nierówne powierzchnie – membrana samopoziomująca, kontrola grubości powłoki.
- Nie nadaje się do membran bitumicznych – nie stosować w produktach HYPERDESMO®-PB.
APLIKACJA
- Przygotowanie produktu:
- Otworzyć puszkę z membraną HYPERDESMO® i dokładnie wymieszać.
- Dodać THIXO-TOOL™ w ilości 10-30%, w zależności od stopnia nachylenia powierzchni.
- Mieszać wolnoobrotowym mieszadłem, unikając napowietrzenia produktu.
- Nakładanie:
- Aplikować membranę standardowymi metodami: wałkiem, pędzlem lub natryskiem.
ZUŻYCIE
- Rekomendowana ilość dodatku: 10-30% objętości membrany.
OPAKOWANIE
- 1 kg kiełbasa.
OKRES PRZECHOWYWANIA
- 12 miesięcy w temperaturze 5-25°C, w oryginalnym, szczelnie zamkniętym opakowaniu.
CERTYFIKACJA
- ISO 9001/14001 & OHSAS 18001.